Sutra počinje Demofest

Jubilarno deseto izdanje festivala demo-bendova “Demofest” biće održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel, a nastupiće čak 50 demo bendova na dvije bine, koji će se boriti za vrijedne nagrade.

Kako je najavio organizator, i ove godine „Demofest“ je pripremio brojne prateće sadržaje koji će biti realizovani u dnevnom terminu u Kulturnom centru Banski dvor tokom sva tri festivalska dana, a ulaz na sve sadržaje će biti besplatan.

Festival će zvanično biti otvoren u četvrtak, 20. jula u 12 časova „Demofest“ izložbom “10 godina vrhunskog zvuka“, povodom desetog rođendana najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi, a riječ je o izložbi fotografija, koncertnih plakata, majica i ostalih memorabilija „Demofesta“.

Istog dana u 16.30 časova, biće otvorene izložbe “Nešto je puklo u meni” i “The Good Wife” u saradnji sa Beogradskim mesecom fotografije, a potom i održan okrugli sto “Žene u umjetnosti”.

Posljednja izložba “Žene slikaju žene u muzici” biće otvorena u petak, 21. jula u 12.30 časova, u saradnji sa “Zonom muzike” iz Zenice, koja okuplja karikaturistkinje iz regiona. Posljednji dan pratećeg programa „Demofesta“, tj, subota 22. jul, biće najmijenjen muzičkim sadržajima, pa će publika od 11.30 časova moći da prisustvuje promociji banjalučkih bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje, a od 15 časova promociji albuma grupe Seine, pobjednika „Demofesta 09“.

Neki od noviteta ovogodišnjeg festivala su i dvostruki žiri, od kojih će jedan biti zadužen za ocjenjivanje nastupa takmičarskih demo bendova na velikoj, Bastion bini, dok će drugi žiri imati zadatak da pomno prati umješnost takmičara koji će svirati na manjoj, Beton bini.

Podsjećamo, glavna nagrada desetog „Demofesta“ iznosi 3.500 evra, a ovaj nagradni fond uključuje produkciju i snimanje albuma, vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo bend će za istu namjenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

U revijalnom programu nastupiće Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Majka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

„Demofest“ se nalazi u Kalendaru kulturnih, turističkih i ostalih manifestacija Grada Banja Luka za 2017. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI