Sud potvrdio optužnicu protiv Lukača zbog napada na Stanivukovića

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač (53) optužen je za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je udario tadašnjeg poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića.
Optužnicu protiv Lukača podiglo je 26. marta banjalučko Okružno tužilaštvo, a 21. maja potvrdio Osnovni sud u Banjaluci, piše Glas Srpske.

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22 časova za vrijeme održavanja posebne sjednice parlamenta Srpske čiji tok su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.
U toku sjednice je narodni poslanik Draško Stanivuković je predsjedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta. Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: „Još jednom, još jednom majmune“, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u lica te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – stoji u optužnici.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: