Sjajan posao Marinka Umičevića za RS BiH: Novac stiže od BH Telekoma

Marinko Umičević još jednom je pokazao i dokazao koliko mu je stalo do napretka rukometnog sporta ne samo u Republici Srpskoj već i u BiH. Agilni predsjednik Saveza čije je sjedište u Sarajevu obavio je danas razgovor sa rukovodstvom BH Telekoma i tom prilikom je dogovoren nastavak saradnje. Osim činjenice što će ostati uz reprezentaciju, BH Telekom biće i sponzor Premijer lige za rukometaše i rukometašice.

Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo i u najskorije vrijeme menadžment BH Telekoma dostaviće ugovor na dvije i po godine čija će vrijednost iznositi milon maraka plus 100.000 bonusa – istakao je predsjednik Rukometnog saveza Marinko Umičević sa kojim su u delegaciji bili: Mensur Sinanović, Vojislav Rađa, Alija Hasić i Lejla Čengić.


Dobar posao Marinko Umičević je napravio i sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza BiH.
Razgovarali smo o mogućnostima da Rukometni savez BiH dobije prostorije u Fudbalskom savezu BiH i moram istaći da je gospodin Vico Zeljković izrazio spremnost da nam pomogne. Ne samo kada je riječ o prostorijama već i da nam obezbijedi autobus za žensku „A“ reprezentaciju koju u junu tekuće godine u Grčkoj očekuju predkvalifikacije za odlazak na Prvenstvo Evrope. Prijatno sam iznenađen koliko je pokazao spremnost i želju da pomogne rukometni sport BiH i na tome mu jedno veliko hvala – dodao je Umičević.


Današnji dan u Sarajevu prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske iskoristio je i da posjeti Olimpijski komitet BiH sa čijim vodećim ljudima ima sjajnu saradnju.
Upoznali smo naše prijatelje iz Olimpijskog komitetima sa svim našim problemima, počev od teške novčane situacija, pa do problema sa poreskim brojem. Poseban akcenat je bila reprezenatacija i jasno smo istakli da ona mora biti državni projekat, jer osim rukometaša koji su obezbijedili plasman na evropski šampionat to su još učinili odbojkašice, košarkašice i košarkaši, fucal reprezentacija…Sve je manje novca, a treba obezbijediti pripreme i sve ostalo što je neophodno da reprezentacija može u miru da radi. Biće jedan zajednički sastanak, i to, poslije završetke Ljetnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u Japanu – zaključio je Marinko Umičević.
Na kraju treba spomenuti da je u cilju poboljšanja marketinga, obavljen razgovor sa marekitnškom agencijom „McCann“ iz Sarajeva koja bi u narednom periodu trebala da vodi marektinške poslove za Rukometni savez BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI