Stanje na putevima, povećan broj motociklista

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na većini puteva saobraćaj se odvija nesmetano, osim na dionicama gdje se izvode radovi, a vozačima se skreće pažnja na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Izmijenjen je režim saobraća na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa (Žirovina) zbog izgradnje kružne raskrsnice, kao i na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva” te na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.
Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a saobraćaj je izmijenjen i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) zbog radova na rehabilitaciji puta te na pravcu Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Bijeljina-Šepak, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno opština Foča, mjesto Miljevina, u vremenu od 7 do 17 časova, na pravcu Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od 8 do 16 časova, na putu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od 8 do 14 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8 do 15 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica (Donje Ledenice)-Crkvina-granični prelaz Šamac, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.
U FBiH na snazi su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na magistralnom putu Cerik-Lončar (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) radnim danima od 8.30 do 16 časova. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Do 25. juna sporije će se saobraćati, naizmjeničnim propuštanjem vozila, na pravcu Cazin-Skokovi-Velika Kladuša zbog asfaltiranja puta.

Zbog radova se sporije saobraća i na pravcima Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI