Stanivuković bio na saslušanju, prijave i protiv ugostitelja

Osumnjičen sam što sam toga dana izašao pred svoj narod, jednostavno je tako, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banjaluka.

Kazao je da mu je tokom saslušanja postavljeno oko 20 pitanja i da je na svako odgovorio da se ne osjeća odgovornim.

– Nisam došao u pratnji advokata jer mi ne treba, toliko imam prakse da mi nije trebao savjet advokata. Za mene je odlazak na saslušanje kao odlazak na plažu – kazao je Stanivuković.

Napomenuo je da je i ranije imao slične prijave i da su one su pale u vodu te da će isto biti sa ovom.

– Cilj ovog poziva je da se zaplaše građani kako se ne bi usudili na bunt. Zašto je gradonačelnik odgovoran što su ljudi došli pred palatu Predsjenika pa onda pred Gradsku upravu. Ja nisam ništa organizovao – naveo je on.

Kaže da je MUP RS postalo sredstvo za obračun protiv jedne osobe gradonačelnika Banjaluke.

– Ovdje je cilj da se ukalja imidž gradonačelnika Banjaluke – zaključio je Stanivuković.

Stanivuković je danas saslušan u Policijsku upravu Banjaluka u svojstvu osumnjičenog, vezano za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, nakon što je u Banjaluci nedavno održan protest ugostitelja.

I protiv predstavnika ugostitelja, Miloša Stanišića, Dalibora Šajića i Željka Tatića podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog nepostupanja po zdravstvenim propustima za vrijeme epidemije.

Oni se sumnjiče da su 5. aprila kao članovi i odgovorna lica „Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske“ i „Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srspke“ na prostoru između Palate Republike Srpske i Administrativne službe grada Banjaluka postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno Zaključku o izmjenama i dopunama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom.

Protest u Banjaluci održan je zato što su ugostitelji, hotelijeri i turistički radnici, kako su naveli, dovedeni u katastrofalnu situaciju, zbog rigoroznih epidemioloških mjera gotovo nikakave podrške vlasti.

Nakon toga je Miloš Stanišić, predsjednik Gradskog odbora DNS u Bijeljini, jedan od suvlasnika Etno sela Stanišić i član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja “HoReCa” saslušan u policiji u svojstvu osumnjičenog.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: