Stanivuković bi da “uređuje” dvorište banjalučke legende/ Možda zgradom?

Brojni prijatelji, rođaci i komšije porodice Vukadinović, okupili su se danas na mirnom protestu u njihovom dvorištu, koje se mjesecima nalazi pod lupom komunalne policije, kako bi ukazali da je nedopustivo da bilo ko, pa i predstavnici Gradske uprave, naređuju šta će ova porodica da radi sa svojom imovinom.

Na protestu koji je počeo u deset časova u dvorištu na Bulevaru Stepe Stepanovića, u blizini Rebrovačke crkve, okupili su se brojni prijatelji i komšije, ali i bajkeri iz Gradiške, Prnjavora, Banjaluke, Srpca i Lukavca.

Okupljeni su poručili da je ova porodica opravdano nezadovoljna rješenjem komunalne policije, u kojem im je naloženo da uklone vozila i stvari sa svog imanja. Iako je, prema tom rješenju, za danas bilo zakazano izvršenje, odnosno uklanjanje tzv. “zida smrti”, vozila i stvari iz dvorišta porodice Vukadinović, komunalni policajci nisu se pojavili.

Imanje je vlasništvo Silvane Vukadinović, a njen zet Dražen Grbić kazao je za “Glas Srpske” da je ovo napad na porodicu.

– Danas su se okupili motoristi, koji su došli da nas podrže, jer nemamo mira u našem dvorištu. Ovo je napad na nas kao ljude, jer mi živimo od ovih vozila i stvari, koje oni žele da uklone – rekao je Grbić.

Grbić ističe da prikolice, koje se nalaze u dvorištu, nisu nikakav luksuz nego nešto od čega se živi.

– Uredno plaćamo porez, ne dugujemo ni marku. Ne znamo zašto gradonačelnik Draško Stanivuković ima “pik” na nas, jer ne radimo ništa nelegalno – kazao je Grbić.

Grbić dodaje da će skupiti još više ljudi, ukoliko se nastavi ovakvo ponašanje od strane gradonačelnika i Gradske uprave.

– Savjetovali smo se sa advokatima, koji se nam potvrdili da ovo, što je urađeno, nije se smjelo uraditi na ovakav način. Gradonačelniku poručujem ako se nastavi ovakvo ponašanje na ovakav način, napravićemo mnogo veći skup u centru grada, gdje će doći par hiljada motorista – poručio je Grbić.

Slavenko Mikić iz Moto-kluba “MS bajkers” Prnjavor rekao je da ova porodica može da računa na još veću podršku.

– Poznajemo svi porodicu i odrasli smo svi uz “zid smrti”. Nisu poznati samo u Banjaluci i BiH, nego i na Balkanu. Došli smo da ih podržimo, jer je ovo nepravedno – rekao je Mikić.

Banjaluka maltretira porodicu svoje legende, Bože Vukadinovića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: