Srećan rođendan! Banjalučki spasilac životinja o projektu “Kerber”

Udruženje za zaštitu životinja “Kerber” slavi šest godina postojanja, a za to vrijeme udomili su nekoliko stotina pasa i mačaka.

Udruženje “Kerber” osnovano je 13. novembra 2012. godine, sa ciljem podizanja svijesti građana o napuštenim životinjama i iskorištavanju pasa i mačaka u nehumane svrhe.

“Trenutno imamo 16 štićenika i sve su psi, ali u ovih šest godina bilo je i slučajeva da nam u Udruženje donesu i divlje životinje, među kojima i lisicu i sovu”, kaže Goran Milojević, predsjednik Udruženja.

Prema njegovim riječima, mačke se lakše udomljavaju, ali i manji kučići, a najteže je udomiti starijeg psa.

“Trenutno nemamo nikakvih dugova, sve smo izmirili i prema veterinarima i prema državi, a najpotrebnija nam je hrana za životinje. Hrana nam je uvijek potrebna, kao i sredstvo protiv krpelja i buva”, rekao je Milojević, koji je i osnivač Udruženja.

Imaju tri stalna volontera, ali im uvijek dobro dođu i novi. Osnovna baza Udruženja je primanje ranjenih i povrijeđenih životinja, koje potom pokušavaju izliječiti i poslije udomiti.

“Tri psa su u fazi oporavka. Jednog je udario auto i smrskana mu je noga, drugom su veterinari odstranili tumor, a treći je pas upucan na Manjači i svi se dobro oporavljaju”, istakao je Milojević.

Najviše donacija dobijaju od građana iz Banjaluke, ali i iz drugih gradova u BiH i inostranstva, a dosad su psima pronašli dom čak i u Austriji, Njemačkoj, Češkoj i Sloveniji.

Mjesto počasnog predsjednika Udruženja “Kerber” dobio je poznati rok muzičar i frontmen benda “Riblja čorba” Bora Đorđević.

Tražila najstarijeg i najvećeg psa

Prava rijetkost i pozitivan primjer je zahtjev jedne djevojke koja je došla u Udruženje “Kerber” i tražila da udomi najstarijeg i najvećeg psa.

“Njoj nije bilo bitno kakav je pas. Jedini je uslov bio da je najstariji i najveći”, ispričao je Goran Milivojević, predsjednik ovog udruženja.

Žiro račun

Svi koji žele da pomognu Udruženju “Kerber” mogu to učiniti uplatama (za BiH) na račun u NLB Razvojnoj banci na ime: Udruženje građana Kerber Banjaluka na račun: 5620998121622993.

Devizni račun za strane uplate u NLB Razvojnoj banci na ime: Udruženje građana Kerber Banjaluka na račun: 15578599

BAN BA395620998121623284 Swift code: RAZBBA22.

Izvor: Nezavisne

Video-Mala sova je spašena. Nije jedina životinja kojoj je pomogao Goran Milojević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: