Sreća je znati srcem dati

Predstavnike SOS Dječijih sela BiH od danas možete sresti na ulicama Sarajeva i u tržnim centrima u okviru novog projekta „Sreća je znati srcem dati“. Cilj projekta je olakšati svim sugrađanima način doniranja i to otvaranjem trajnog naloga na licu mjesta zajedno sa SOS predstavnicima.
„SOS predstavnici će isključivo pružati podršku našim donatorima prilikom otvaranja trajnog naloga i neće primati novčane donacije. Možete ih prepoznati po istaknutoj akreditaciji, posebno kreiranom pultu i sloganu „Sreća je znati srcem dati“.

Davanje srcem je upravo suština projekta – pomoći djeci bez roditeljskog staranja, znati podijeliti dobrotu i sreću sa drugima. Uz SOS predstavnike doniranje je sada još jednostavnije, kroz razgovor i u par koraka možete učiniti veliko dobro djelo.“, kažu u SOS Dječijim sela BiH.

Iz SOS Dječijih sela BiH pozivaju sve sugrađane da kada vide njihove predstavnike, zastanu, porazgovaraju s njima i donesu humanu odluku da doniraju, jer samo uz kontinuiranu podršku donatora moguće je pružiti sve što je potrebno djeci i mladima koji odrastaju u SOS porodicama.

Otvaranjem trajnog naloga donatori postaju Kumovi SOS porodica i na taj način mjesečno pomažu djeci bez roditeljskog staranja. Novcem koji Kumovi doniraju pokrivaju se troškovi odjeće, obuće, školskog pribora, vannastavnih aktivnosti.
Sve dodatne informacije o projektu i načinu doniranja možete pronaći na web stranici SOS Dječijih sela BiH www.sos-ds.ba na kojoj možete pronaći imena SOS predstavnika i saznati na kojim lokacijama će biti tog dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: