Biljana Čekić povodom Dana Banjaluke dobila nagradu Grada mladima

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za mladu glumicu Biljanu Čekić, dobitnicu nagrade Grada mladima.

Stanivuković je rekao da mu je izuzetna čast što je prijatnom posjetom naše drage Biljane Čekić, koja je igrala ulogu Dare u filmu „Dara iz Jasenovca“ započela današnja proslava rođendana našeg grada i 76 godina od oslobođenja Banje Luke od fašizma.

-Srećan sam jer mladi ljudi preuzimaju ulogu u društvu i svim važnim društvenim procesima i danas kao što znate Banja Luka dodjeljuje posebnu nagradu, namijenjenu za mlade, kao vid posebnog priznanja, koje će ove godini otići u ruke naše drage Biljane Čekić-naše Dare, čiji je nadimak odjeknuo u cijelom regionu i na svim mjestima u svijetu, gdje živi naš narod – naglasio je on.

Ova nagrada jeste lična, ali kako je naveo gradonačelnik – istovremeno i nagrada za sve glumce u filmskom ostvarenju „Dara iz Jasenovca“, kao i podstrek svim mladima da nastave da se afirmišu i daju svoj doprinos društvu.

-Kao što znate i naš grad Banja Luka je tog 22. aprila oslobođen od fašizma, a ta herojska osobina borbe za slobodu zadržana je u temeljima našeg grada do danas, kada je i dalje prisutna borba za različita prava i slobode – kazao je gradonačelnik.

Kazao je da se danas ujedno obilježava i godišnjica Dana proboja jasenovačkih logoraša, te da je bilo planirano emitovanje filma „Dara iz Jasenovca“, u kojem je naša Biljana odigrala glavnu ulogu, ali da, nažalost, trenutno nije moguće zbog epidemiološke situacije. Najavio je da će čim okolnosti budu dozvoljavale, ova zamisao biti realizovana u znak sjećanja na najveće stratište srpskog naroda u novijoj istoriji i njegove najveće borbe za slobodu.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i otac mlade glumice Biljane Čekić poručeno je da su im vrata Grada Banje Luke otvorena, te da je Grad spreman da pruži svu neophodnu podršku u daljem radu Biljane Čekić, pred kojom je neminovna jedna blistava glumačka karijera.

-Drago mi je što sam baš povodom rođendana Banje Luke u posjeti kod gradonačelnika Draška Stanivukovića, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na svim počastima – rekla je Biljana.

Navela je da joj mnogo znači što je učestvovala u projektu snimanja filma, kojim je prikazana istina o Jasenovcu i onome što je naš narod tamo preživio.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: