Sportska dvorana na Laušu svečano otvorena u maju a od septemra zaključana

Što hitnije treba zaobići politička neslaganja i omogućiti djeci da koriste sportsku dvoranu u sklopu osnovne škole „Sveti Sava“ u banjalučkom naselju Lauš.
Poručio je ovo Damir Jovanić, član predsjedništva Gradskog odbora DEMOS Banjaluka.

-Hitno ćemo uputiti urgenciju prema gradskim vlastima da se sportska dvorana u sklopu osnovne škole „Sveti Sava“ stavi na raspolaganje učenicima i nastavnicima kako bi imali adekvatnu nastavu fizičkog vaspitanja. Sportska dvorana je zvanično otvorena u maju mjesecu ove godine, ali od početka nastave u septembru dvorana je zaključana i učenici nemaju nastavu fizičkog u tom prostoru – rekao je Jovanić.
Poručio je da ovim putem apeluju na gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada Banjaluka da hitno sjednu za sto i pronađu rješenje da se u što hitnijem roku ova dvorana stavi na raspolaganje učenicima inastavnicima.
-Bez obzira na sva politička neslaganja djeca ne smiju biti predmet politike. Zahtijevamo hitno angažovanje svih struktura vlasti i uključivanje u rješavanje ovog problema – kaže Jovanić. Predlaže da se, dok se problem ne riješi dugoročno, donese privremena odluka o korištenju sportske dvorane kako bi učenici već od iduće sedmice imali adekvatan prostor za nastavu fizičkog vaspitanja.

-Treći mjesec nove školske godine je u toku, a 1.300 učenika čeka da im se otvore vrata sportske dvorane na koju smo svi čekali 20 godina i koja je konačno u maju otvorena. Otvaranje dvorane obradovalo je sve roditelje čija djeca pohađaju ovu školu, međutim dočekalo ih je razočarenje već prvih dana nakon što su djeca krenula u školu – pojašnjava Jovanić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI