Spektakl u Banjaluci! Dolaze svjetski šampioni u kuglanju!

Kuglaški savez Republike Srpske će za vikend ugostiti reprezentaciju Srbije, aktuelnog svjetskog prvaka, u revijalno-prijateljskom meču sa reprezentacijom Republike Srpske.

Kao finalnu provjeru za predstojeće svjetsko prvenstvo reprezentacija Srbije će odmjeriti snage sa reprezentacijom Republike Srpske. Reprezentacija Srbije je trostruki šampion svijeta, koja ima sjajnu generaciju kuglaša koji su na pojedinačnim i ekipnim svjetskim smotrama osvojili sve što se osvojiti može. Nakon zlata u Detenhajmu 2009. godine,  Sarajevu 2011. godine, te bronze u Zalegeršegu 2013. godine,  Srbija je osvojila u Špajherzdorfu treće zlato 2015.godine, a sada se opet sprema da ide do krajnjih granica na predstojećem prvenstvu svijeta u Detenhajmu 18.05.-27.05.2017. godine!

Tradicionalno dobri odnosi dvije reprezentacije rezultirale su ovim događajem koji će u Banjaluci svakako prirediti svojevrstan spektakl koji se rijetko viđa na ovim prostorima. Dovesti svjetske prvake u bilo kom sportu je veliki uspjeh za bilo koji sport tako da sa ponosom možemo da se pohvalimo da smo domaćini svjetskim kuglaškim divovima poput Srbije, Rumunije, Mađarske i Hrvatske već godinama.

Ova utakmica će se odigrati u toku dva dana i to 06.05.2017. godine sa početkom u 16 časova, te 07.05.2017. godine sa početkom u 11 časova na osmostaznoj kuglani Lauš u Energomontu. Pozivamo sve ljubitelje ovog sporta da uživaju u maestralnim potezima najboljih kuglaša svijeta a i da daju podršku našim reprezentativcima koji će sigurno ostaviti srce na stazama, a vjerujte da će neki od njih iznenaditi i same šampione svijeta !

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI