Slučaj “Mozaik prijateljstva”, Radojičić priznao da je u gradu desetine hiljada prostora bez “papira”

Gradonačelnik Igor Radojičić ekspresno je juče obišao i podržao humanitarno udruženje “Mozaik prijateljstva” i javnu kuhinju u kojoj se hrani 950 siromašnih građana, a koje se našlo u problemu nakon inspekcijskih kontrola, obećavši im da će Grad završiti legalizaciju objekta koji koriste. Radojičić je odmah izdao i nalog da se u Gradskoj upravi riješi problem legalizacije objekta.

Apsurd je ipak u tome, što je ovaj objekat u Obilićevu u vlasništvu Grada, i udruženje “Mozaik” ga koristi već godinama. Proteklog decembra Grad je udruženju dodijelio još jedan prostor u ovoj zgradi.

Na pitanje, kako je moguće da Grad dodjeljuje svoje prostorije na korišćenje, a nisu znali da ovaj objekat nije legalizovan, Radojičić kaže:
– Nije stvar u tome da li smo znali ili nismo znali. U gradu ima na desetine hiljada prostora za koje nemaju papiri, upotrebne dozvole, građevinske dozvole, uključujući objekte koji su društveni, državni. Ne bih sada da prozivam i neke vrlo važne i velike institucije koje su još od bana Milosavljevića napravljene, a za koje nema nikakvih papira. Na žalost, to je problem koji postoji u gradu, traje decenijama, rješavamo ga kada se pojavi negdje urgentna situacija, a u samom procesu legalizacije je preko 10.000 objekata – odgovorio je Radojičić.

Izvor: Srpskainfo 

Inspektorke Kristina Gašević Desančić i Danijela Batar zatvaraju javnu kuhinju “Mozaik prijateljstva”!

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: