Slika i prilika kako Uprava grada Banjaluka maže oči Banjalučanima

Da li je to ideja ili želja Igora Radojičića gradonačelnika Banjaluke ili njegovih savjetnika, ali najavljeno “3D” ocrtavanje pješačkih prelaza vrijeđa inteligenciju svakog ko živi u najvećem gradu Srpske.

Na fotografijama koje su izrađene specijalno za Upravu grada Banjaluka, a koje su služile za najavu “3D” oslikavanja pješačkih prelaza, “Banjalučki 3D prelazi” izgledaju u najmanju ruku kao da će svaki drugi vozač pred pješačkim prelazom zakočiti u strahu da se ne “zabije” u betonski blok!

“Optička iluzija” iscrtana na Istočnom tranzitu je simpatična, ali u stvarnosti, pješački prelazi u Banjaluci su ofarbani, “zadebljani”,  kao što je to bilo urađeno prije 30-ak godina, kod hotela Palas, Narodnog pozorišta… .

Ljudi koji žive u Banjaluci preko “hladne plastike”, gaze posljednje tri decenije i upozoravaju pješake, da pripaze kada budu prelazili preko ulice, da se ne okliznu.

Stari, odnosno kako iz Uprave grada Banjaluka promovišu, novi način obilježavanja pješačkih prelaza, uobičajena je stvar za Banjaluku, ali za zaposlene službenike je očigledno “novo čudo tehike”.

Saobraćajnice u Banjaluci su vapile za novom horizontalnom saobraćajnom signalizacijom, napokon to je i urađeno, ali su predimenzioniranom promocijom “prezačinjene”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI