Slatkišima i igračkama obradujte mališane, Budimo ljudi

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” od 01.11.2017. sprovodi svoju tradicionalnu akciju Novogodišnje srce, kojom svake godine obraduju mališane iz socijalno ugroženih porodica iz raznih opština širom RS.

Ove godine to su djeca iz Srpca, Krupe na Uni, Oštre Luke, Vukosavlja, Modriče i Sanskog Mosta. Naravno kao i svake godine sa Deda Mrazom posjetiće i djecu koja su na liječenju u UKC-u Banja Luka, Sigurnoj kući u Banja Luci i Modriči, djecu u Centru za rehabilitaciju sluha i govora, te dječicu sa poteškoćama u razvoju u vrtiću “Marija Mažar” u Banja Luci i Servis centar za djecu sa poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu-Zvjezdice”.

Prvi dio akcije, koji podrazumjeva prikupljanje slatkiša i igračaka završava se u subotu 16.12.2017. druženjem sa Marijom Šestić, poznatom banjalučkom pjevačicom, koja će zajedno sa našim volonterima u Tropik centru u periodu od 10h30-12h30 pozvati naše sugrađane da još jednom iskažu svoju humanost i daju doprinos ovoj akciji. Podjela paketića počinje u petak 22.12.2017. i taj dan obići će Krupu na Uni, Oštru Luku i Sanski Most. Druga podjela slijedi u subotu 23.12.2017. kada že da posjete djecu u Modriči, Vukosavlje i Srbac. 25.12.2017. su u Centru za rehabilitaciju sluha i govora u 9h , a u 10h30 u UKC na Pedijatriji. U ova dva termina odrazaće u saradnji sa Genesis projectom jednu prigodnu predstavu za djecu , a manifestaciju ce podržati i banjalučke Zvezdice Sergej Pajić i David Radosavljević , koji će svojim drugarima otpjevati svoje aktuelne hitove. 26.12.2017. su u Servis centru “Dajte nam šansu -Zvjezdice”,kao i u vrtiću “Marija Mažar”, gdje će djeci paketiće uručiti  Deda Mraz.
U saradnji sa banjalučkim mladim pjevačima , Sergejom i Davidom, koji su imali želju obradovati svoje drugare u Domu Rada Vranješević, priredićemo malo druženje u Domu 24.12.2017. gdje cemo dječicu počastiti kolačima i sokićima, a David i Sergej će se pobrinuti za dobru atmosferu.
Zvanicno akcija zavrašava 31.12.2017. kada svi i volonteri sa Deda Mrazom izlaze na Trg Krajine na Dječiju Novu godinu, gdje se druže svi skupa i djele slatkiše mališanima.
Budite dio ove humane akcije i osjetite čaroliju praznicnog darivanja.
Budimo ljudi!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: