Izvješaj o šteti sa Gradskog štaba za vanredne situacije

U olujnom nevremenu koje je zadesilo Banju Luku troje građana je povrijeđeno, oštećeno je više od sto privatnih i javnih objekata, oko 60 automobila, na desetine stabala je porušeno, oštećeno je i više saobraćajnih znakova i razne druge komunalne opreme informacija je sa današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na sjednici Gradskog štaba je rečeno da se i dalje prikupljaju podaci o štetama, kao i da dio oštećenja nije ni prijavljen već su vlasnici sami počeli sa popravkama. Od većih objekata oštećena je zgrada u Ulici Cara Lazara, krov na Studentskom domu, biblioteci za slijepa i slabovida lica, a zabilježena su i manja oštećenja na nekolio vrtića, ambulanti, škola i drugih javnih objekata.

-Najveći problem su oštećenja krovova na nekoliko stambenih zgrada gdje je Grad intervenisao na uklanjanju  preostalih dijelova koji predstavljaju prijetnju po stanare i prolaznike. Odsjek za civilnu zaštitu će vidjeti kako i na koji način da se interventno pomogne na tim zgradama i da se obezbijedi njihovo privremeno prekrivanje jer su narednih dana najavljene padavine.Temeljna rekonstrukcija ovih objekata odnosno krovova, u sladu sa zakonom, u nadležnosti je njihovih vlasnika – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: