Savjetnicima za Evropsku prestonicu kulture plaćamo 140 hiljada KM?

Građani Banjaluke će za tim koji je okupio gradonačelnik Banjaluke sa svojim saradnicima, da plate 142 hiljade KM za projekat koji bi trebalo da bude gotov za 6 godina.

Budžetom grada u 2017. godini za “Stručne usluge u okviru projekta Evropska prestonica kulture 2024. godine” planirano je 30 hiljada KM kao i u nacrtu budžeta za 2018. godinu 30 hiljada KM. Po tom osnovu za dvije godine 60 hiljada KM.

Za kako je navedeno u budžetu “Ostali neklasifikovani rashodi- tim za pripremu projekta “Evropska prestonica kulture 2024. godinu” u 2017. godini je na raspolaganju imala 42 hiljade KM, a za 2018 godinu je planirano 40 hiljada KM, koliko dobiju i Muzej i Biblioteka. Po ovom osnovu za Banjaluku za Evropsku prestonicu kulture,  ukupno 82 hiljade KM.

Kada se saberu te dvije stavke u budžetu, za savjetovanje i konsultacije će građani Banjaluke da potroše 162 hiljade KM.

Savjet, čini 36 kulturnih radnika, ima savjetodavnu ulogu u ovom procesu apliciranja. Tokom današnjeg sastanka, informisani su o svim dosadašnjim aktivnostima u procesu kandidature Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture, te pozvani da svoje prijedloge dostave Timu za aplikaciju EPK „Banja Luka 2024“ koji je počeo sa radom u maju ove godine.

Priprema i izrada potrebne dokumentacije za kandidaturu Banje Luke odvijaće se do 2020. godine, kada se očekuje proglašenje tri evropske prestonice kulture za 2024. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: