Slučaj ruskog muzičara Valerija Čuprova iz ” Gospodske ulice” dobio je epilog. Poslije interne istrage i dokumenta koji smo imali na uvid, Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a je saopštila da su tri pripadnika MUP-a učinila težu povredu dužnosti, a u saopštenju se između ostalog kaže:
“Jedinica za profesionalne standarde je sprovela unutrašnji postupak i nakon izvršenih provjera, pribavljene dokumentacije, i uzetih izjava utvrđeno da je ista osnovana u djelu čiji se navodi odnose na propuste u dokumentovanju predmetnog događaja jer policijski službenici PS Banjaluka-Centar, Pena Dragoslav, Popović Budimir i Nović Dejan nisu preduzeli obavezne radnje na evidentiranju zaprimljene prijave te dokumentovanju događaja i preduzetih radnji prema Valeriju Čuprovu, što predstavlja težu povredu dužnosti..”

Sve je počelo kada je ruskog muzičara, Valerija, u više navrata maltretirao, mladić čiji su inicijali G.O. /42/ zvani “Švabo”. Pod uticajem alkohola, fizički je nasrtao na ruskog muzičara,  prijetio mu, udarao u gitaru, hvatao za kragnu. Valerij se nekoliko puta obraćao policiji za pomoć, ali je sve bilo uzalud. Policija je tek reagovala kada mu je taj isti nasilnik ukrao gitaru. Kako je tada zvanično saopšteno, banjalučanin G.O. je uhapšen zbog sumnje da je “za vikend u centru grada od uličnog svirača ukrao gitaru”.

G.O. Zvani Švabo

Međutim za ruskog muzičara su tek tada počeli pravi problemi. Po njegovim riječima, nakon toga maltretiran je i tučen od strane policije, odnosno da su ga ubacili u automobil i tukli.
Na ove informacije oglasio se i MUP Republike Srpske u Banjaluci te saopštio da se slučaj ispituje. Internom istragom kako je saopšteno iz MUP-a te tvrdnje nisu dokazane, drugim riječima, kako nije bilo svjedoka.

 

U centru grada ponovo se čuje zvuk Valerijeve gitare koja svakim danom uljepšava radne i neradne dane svima koji tuda prolaze, a nemili događaji, nadamo se, su prošlost. Nakon ove loše epizode u Banjaluci, Valerij želi sve da što prije zaboravi,  da živi i zarađuje muzikom za život, nikome ne smetajući, svirajući.

Izvor: Vostok

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: