Ruski marš na banjalučkim ulicama. Slavimo Dan pobjede nad fašizmom

Centralno obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom, biće organizovano u Banjoj Luci, a počeće formiranjem kolone od 10.00 do 10.30 časova, koja će se kretati od Parka “Petar Kočić” do Trga palih boraca („Marš besmrtnog puka“), gdje će biti održan ostali dio programa.  Ovaj „marš“ u kojem  će učesnici u koloni nositi uvećane slike učesnika Drugog svjetskog rata, zastave ratnih jedinica iz NOR-a, transparente sa prigodnim porukam i slično, će predstavljati marš podsjećanja na poginule vojnike i civile iz NOR-a, koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

“Besmrtni puk” Moskva

Sa ciljem obezbjeđenja što veće prisutnosti i odavanja počasti svim poginulim borcima i civilima u Narodno-oslobodilačkom ratu 1941-1945.godine, iz SUBNOR-a apeluju na sve, koji to žele, da im se pridruže na ovoj manifestaciji. Svaki građanin koji posjeduje  sliku svog pretka učesnika Narodno-oslobodilačkog rata, može se pridružiti formiranoj koloni-maršu. Ovo je prilika da se sjetimo onih koji su učestvovali u borbi protiv fašizma i odamo im dužnu počas t- ističu u SUBNOR-u.

“Besmrtni puk” je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede – 9. maja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI