Rusi osvojili Svjetski kup na Vrbasu

Druga posada Rusije, rafteri iz Tomska osvojili su šampionski pehar na Svjetskom kupu u raftingu kojem je minulog vikenda bila domaćin Banjaluka. Oni su se nakon fantastične pobjede u disciplini spust, domogli šampionskog pehara u generalnom poretku. Drugo mjesto pripalo je prvoj ruskoj posadi, a treće rafterima rafterima banjalučkog Dajak kluba.
Šampionski pehar uručio im je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković koji je tom prilikom rekao da su se Banjaluka i RK Kanjon, prema tradiciji pokazali kao odlični domaćini.

“Pobjedu jesmo očekivali ali smo znali da će biti komplikovano, odavno nismo putovali u Evropu zbog pandemije koronavirusa i nismo znali kako se pripremaju naši evropski protivnici. Zbog toga smo ovamo putovali uz malu brigu i nismo u potpunosti znali šta nas čeka. kaže Aleksandar Sondor”, član pobjedničke posade iz Tomska.

Kapiten Dajak kluba, Dragan Babić, kaže da je banjalučka posada minulog vikenda dala sve od sebe. Pobjeda u sprintu i drugo mjesto u spustu nisu bila dovoljni za šampionski pehar. Treće mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa je u ovom trenutku realno stanje. “Bila je jako velika borba između nas i dvije ruske ekipe. Uspjeli smo jednu da pobjedimo, od druge smo izgubili četiri sekunde” kazao je, Babić nakon odveslanog spusta od Bijelog potoka do Karanovca.

I kod dama, šampionski pehar otišao je u Rusiju. Njega je potpuno zasluženo osvojila prva ženska ruska posada, koja je nakon dva takmičarska dana trijumfovala u sve četiri discipline: sprint, H2H, slalom i spust.

Njima je šampionski pehar uručio predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić, koji je nakon ceremonije dodjele medalja čestitavši najboljim rafterima, naglasio da je Banjaluka još jednom dokazala da je odličan domaćin.
Kapite prve ruske posade Valentina Kožanova je rekla da je ovo velika pobjeda ove posade, te da je tim uradio sve što je planirao, osvojivši zlatno odličje u Banjaluci. Organizacijom i rijekom Vrbas su kažu impresionirane, i raduju se ponovnom dolasku u Banjaluku.

Po prvi put, nakon 8 godina, takmičarski se na Vrbasu okušala Milena Kolobarić, članica RK Kanjon, koja je minulog vikenda veslala kao zamjena u posadi drugog ruskog tima. Kaže da je sa oduševljenjem dočekala da ponovo sjedne u čamac i pokaže šta zna, te da je minulog vikenda veslala – Za Branku!

Svjetski kup u Banjaluci okupio je 12 timova iz 6 zemalja: Rusije, Letonije, Srbije, Rumunije, Mađarske i BiH, a ova takmičenja na Vrbasu su uvertira u Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Banjaluka 2023. godine. Rezultate u generalnom poretku možete vidjeti u prilogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: