Rumuni i Mađari trenirali na Vrbasu – Počinje Svjetski kup u raftingu Banjaluka Vrbas 2021– Memorijal Branka Štulić

Sve je spremno za Svjetski kup na Vrbasu. Takmičari su stigli, danas su cijeli dan trenirali, u želji da kako kažu osjete rijeku, iako su već ranije dolazili ovdje. Među njima su i Rumuni. Nadaju se kažu medaljama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.
“Kada je u pitanju naš ženski tim, nadam se da ćemo se popeti na pobjednički podijum. Slične želje imamo i za muški tim. Voljeli bismo da budemo među prva tri u generalnom poretku Svjetskog kupa” kaže Mihai Mareš, trener reprezentacije Rumunije.

Mađari su došli na Vrbas sa sasvim novim timom. I oni očekuju dobar rezultat u generalnom plasmanu Svjetskog kupa.
“Ovo je prvi put da se ovaj tim takmiči, ali mislim da su jaki. Svi oni su prije veslali kanu na mirnoj vodi i imaju dosta iskustva. Jaki su, neće se umoriti pa bismo voljeli da trku završimo na jednom od prva tri mjesta.” kaže Dula Takač, trener mađarskog tima.

Rusi treniraju već tri dana na Vrbasu. Oduševeljni su gostoprimstvom i organizacijom a posebno, kako kažu predivnom rijekom Vrbas.
“Ovo je preksrasna rijeka. Trenirali smo tri dana i mislim da smo spremne.Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i da opravdamo naša očekivanja.” kaže Tina Ždanova iz Rusije, a na pitanje šta tačno očekuje, Tina je bila kratka i konkretna:
“Drugo mjesto”
25 godina je prošlo otkako je, sada već IRF sudija u penziji, Milan Lovrenčič po prvi put došao na Vrbas. ” Tada su ova rijeka i Banajaluka u svijetu raftinga bili nepoznanica. Zahvaljujući ponajviše naporima RK Kanjon danas je ovo Evropska top destinacija” kaže Milan Lovrenčič
“Što se tiče organizacije, kod vas ovdje, to nema nigdje u svijetu . Još nije bilo organizacije Svjetskog prvenstva kakva je bila u Banjaluci 2009. godine. Upravo Banjaluka je, i uvijek to rado govorim, uzor svima na svijetu kako treba da se organizuje Svjetsko prvenstvo” naglašava Lovrenčič.

I ovaj Svjetski kup u Banjaluci je dobro organizovan. kaže Lovrenčič. Na pitanje ko bi se mogao domoći najsjajnijeg odličja, Lovrenčič odgovara.
“Za sada koliko ja pratim, moćni su Rusi. Vaši su bili sad na jednoj trci prvi. Nije baš ni zahvalno prognozirati, tek sam na drugoj trci u sezoni, ali po onome koliko poznajem dečke, mislim da je jaka konkurencija vašim momcima, Dajak klubu, Ruska ekipa.”
Naša domaća ekipa, ekipa Dajak kluba, je vrijedno trenirala sve vrijeme. U šali smo saznali da je pod navodnicima motor spreman za sutrašnju trku.
“Naravno, mašina je spremna. Ekipa je vrijedno radila. Sutra ćemo dati sve od sebe u sprintu i slalomu, i spremno dočekati spust koji ujedno i donosi najviše bodova. Učinićemo sve da šampionski pehar ostane u Banjaluci” kaže Dragan Babić, kapiten RK Dajak klub Banjaluka.
Trke u okviru Svjetskog kupa počinju u subotu u 09.00 časova na stazi Bijeli buk, a okončaće se u nedjelju u 13.00 časova Ceremonijom dodjele medalja koja će se održati u RC Kanjon u Karanovcu Medalje će uručiti gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić. Izjave za medije su predviđene neposredno nakon Ceremonije.
Tokom održavanja Svjetskog kupa, u cilju nesmetanog odvijanja manifestacije, na lokalitetu kanjon Tijesno, na dijelu magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, doći će do izmjene režima saobraćaja. Saobraćaj će se u subotu 19.06.2021. na dionici puta Karanovac – Crna Rijeka na lokaciji odvijanja takmičenja, odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, postavljanje propisane saobraćajne signalizacije i kontrolu od strane policijskih službenika MUP RS – Policijska uprava Banjaluka, u terminima od 08. 00 do 13.00 časova i od 14.30 do 17.30 časova.
Aleksandar Pastir
Predsjednik RK “Kanjon” Banjaluka
_________________________________

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: