Rukometni savez RS o budućnosti takmičenja

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske kojeg uspješno vodi Marinko Umičević prihvata održavanje sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koju je predložio sadašnji predsjednik Slobodan Zadro u terminu od 20. do 23. maja tekuće godine, ali pod određenim uslovima, a to su:

1. Prijedlozi za donošenje Odluke o završetku prvenstva Premijer lige (muške i ženske).
2. Da sjednici prisustvuju svi zainteresovani predstavnici klubova koji se takmiče u Premijer ligi (muški i ženski).
3. Prisustvo medija i sportskog direktora reprezentacije BiH gospodina Muhameda Toromanovića.


„Tražimo da se sjednica održi u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo maksimalno do 50 osoba. Želimo da sve bude transparentno i da rješimo sva pitanja, a ne da sjedimo po šest sati i da na kraju ne donesemo nikakvu odluku. Zato i želimo da sastanku prisustvuju mediji kao i predstavnici klubova i želja nam je da konačno zaživi Udruženje premijerligaša koje bi preuzelo ulogu o vođenju takmičenja. Mi smo već u nekoliko navrata slali dopise i postavljali pitanje legitimnosti pojedinih članova UO RS BiH koji dolaze iz RS FBiH (Asim Šahman, Dario Pušić i Halil Škaljić), ali do danas nismo dobili nikakav odgovor. Dobro je poznato da su u ranijem periodu ti isti ljudi osporavaili legitimnost mog izbora za predsjednika RS Republike Srpske iako je nadležni sud potvrdio moje imenovanje na ovu funkciju. Smatram da bi trebalo što hitnije održati Skupštinu RS BiH koja je bila predviđena za februar tekuće godine. Mislim da se toga plaše iz RS FBiH koji bi vjerovatno izgubili mjesto u UO RS BiH“ – ističe se u saopštenju Upravnog odbora RS Republike Srpske.

U nastavku saopštenja se kaže:
„Mi smo za poptuno čiste odnose i da se radi po pravilniku, statutu RS BiH, da se poštuju propozicije takmičenja i drugi pravni akti u čemu imamo i pismeno mišljenje advokata. Mi smo na štetu rukometa Republike Srpske potpisali sporazum u septrembru 2019. godine po kojem i za narednu sezonu iz RS FBiH treba da uđu dva tima, a iz naše Prve lige jedan klub. Takođe, oni su bili dužni da formiraju svoju Jedinstvenu prvu ligu koju oni više i ne spominju. Dosta nam je ovakvog ponašanja, a pogotovo predsjednika UO RS BiH gospodina Slobodana Zadre. Posao po pitanju takmičenja Premijer lige pripada komesaru, a ne da se time bavi Upravni odbor. Tako je bilo prošle sezone kada je komesar bio Zdenko Alpeza koji je oteo titulu RK Borac m:tel (šampion bio Izviđač). Sada kada je komesar Srbin iz Republike Srpske onda bi članovi iz RS FBiH da o takmičenju odlučuje UO RS BiH. Neće tako više moći, a želim da naglasim da nikad jedinstveniji nismo bili iz Republike Srpske i tako će biti i u narednom periodu.
Marinko Umičević, predsjednik RS Republike Srpske agilnim radom je preporodio rukomet u Srpskoj, ali je istovremeno dosta dobrog uradio i za rukomet BiH koji je prije njegovog dolaska bio pred gašenjem.

PREDSJEDNIK RSRS
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: