Banjalučki advokat ukazao na propuste MUP-a!

Banjalučki advokat Darko Kremenović podnio je danas MUP RS predstavku protiv policijskog službenika Miloša L. zbog kako se navodi nezakonitog i neprofesionalnog postupanja.
U podnesku dostavljenom MUP RS, Kremenović navodi da mu je 10. maja ove godine uručen prekršajni nalog od strane policijskog službenika Miloša L. koji u vrijeme uručivanja naloga nije propisno nosio zaštitnu masku i to na način da je maskom pokrio nos i usta.

– Na ovaj način Miloš L. je počinio prekršaj, jer je nepropisno nosio zaštitnu masku i ugrozio je zdravlje lica kojem je izdao prekršajni nalog, jer je bio u neposrednom kontaktu sa istim i postupao je nezakonito i neprofesionalno – navodi Kremenović.

Dodaje i kako je policijski službenik svojim postupanjem nanio štetu MUP RS.
Kremenović je u podnesku naveo i ime svjedoka koji može potvrditi navode da policijski službenik nije nosio masku na propisan način.

Banjalučki advokat osvrnuo se i na današnje navode iz Policijske uprave Banjaluka koja je demantovala da je pomenuti policijski službenik nepravilno nosio zaštitnu masku uz navod da Kremenović nije zvanično ni podnio predstavku PU pa nisu imali na osnovu čega ni pokrenuti postupak.

– Pozivaju se na svjedoke, a nisu ni proveli postupak. Meni nije jasno u kojem su to postupku saslušali svjedoke – izjavio je Kremenović dodavši da nije ni bio dužan da odmah podnese predstavku i da za nju postoji rok.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: