Roditelji uznemireni zbog informacija o napadu na djece u blizini škole

Roditelji đaka Osnovne škole “Branko Ćopić” u Banjaluci zabrinuti su zbog informacija koje se interno šire da se u blizini škole i po okolnim ulicama kreće muškarac koji je navodno i pokušao napadati djecu.

Zabrinuti roditelji pozvali su našu redakciju nakon što se u posljednje vrijeme među njima pojavila informacija da je navodno i bilo nekoliko pokušaja napada na djecu, te da je nedavno jednu učenicu preplašio čovjek pa je utrčala u kafić kako bi pozvala roditelje.

“Sve te informacije su nas uznemirile i zbog toga smo kao roditelji prestravljeni. Većina roditelja sada dovodi djecu u školu te dolazi po njih, ali nemamo svi takve mogućnosti”, rekla je jedna majka.

Kako je navela, ranije je pročitala na lokalnom portalu da je dijete u blizini ove škole uhvatio za ramena čovjek s kapuljačom, te ga je navodno spasila prolaznica koja je potom pozvala roditelje.

Takođe je, kako navodi, nedavno jednu učenicu sedmog razreda dok se vraćala iz prve smjene uplašio čovjek u Srpskoj ulici, a taj muškarac je navodno viđan u blizini ove škole.

U policiji i školi “Branko Ćopić” provjerili smo ove informacije kako bismo saznali da li su im prijavljeni napadi na učenike.

Branka Špirić, direktorica OŠ “Branko Ćopić”, u razgovoru za “Nezavisne” rekla je da su nastavnici raspoređeni da dežuraju u školi i školskom dvorištu, kao i da postoji policajac koji je zadužen za ovu školu.

“Nemamo saznanja da se bilo šta dešavalo u školskom dvorištu. Što se tiče slučajeva mimo školskog dvorišta, postoji informacija od odjeljenskog starješine da je jedna djevojčica sedmog razreda naišla na nekog čovjeka na putu prema kući i da je uspjela da mu izmakne tako što je otišla u kafić”, rekla je Špirićeva.

O tome ju je, kako je navela, obavijestio odjeljenski starješina djeteta, a koji joj je prenio informaciju koju je dobio od roditelja. Prema njenim riječima, o tome je obavijestila policajca koji je zadužen za tu školu.

“Policija je tu da nam pruži podršku, a škola je dužna da se brine o pojačanom nadzoru nastavnog osoblja i da komuniciraju sa policijom. Svakako ćemo preduzeti sve što je u interesu djece i apelovati na sastancima odjeljenske zajednice, savjeta roditelja”, rekla je Špirićeva.

Kako je navela, osim nastavnika i školskog policajca, koji vode računa o sigurnosti djece, u toku je i sanacija video-nadzora u ovoj školi. Slučaj djevojčice koju je uplašio nepoznat čovjek, kako nam je potvrđeno, jedini je koji je prijavljen policiji, a zbog rijeći upućenih djevojčici nedavno je prekršajno kažnjen Jasmin M., dok drugih prijava o bilo kakvim napadima na djecu nije bilo.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 10. novembra preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode J.M. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, kako su pojasnili nadležnoj policijskoj stanici, prijavljeno je da je nepoznata osoba u Srpskoj ulici u Banjaluci nepristojnim ponašanjem uznemiravala maloljetno lice.

“O ovom događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom prekršaju”, naveli su iz policije.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI