Roditelji iz Mišinog Hana poručili: “Niko od djece neće ući u školu dok se ne renovira”

Nakon što su djeca mjesec dana sjedila u školi bez prozora i udisala vlagu, roditelji su se pobunili i jutros bojkotovali nastavu u područnoj školi “Milutin Bojić”.

Okupilo se nekoliko nezadovoljnih roditelja, bijesnih jer radovi ni ovaj ponedjeljak nisu počeli, uprkos obećanju. Kažu da im djeca sjede u hladim učionicama, hodaju po mokrim hodnicima i udišu neugodne mirise, zbog ččega se mnogo osnovaca i prehladilo.

Roditelji su pitali zašto direktor nije stao na stranu na roditelja i tražio hitnu obnovu, pa zbog toga traže i smjenu direktora.

Pomoć su potražili i od banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića, koji je danas sa njima obišao školu, te rekao da ovim tempom škola ne bi bila popravljenja još nekoliko mjeseci.

Jutros nije bilo radnika, tek kada su vidjeli da nema nastave i da su se roditelji pobunili, poslali su nekoliko radnika. Naš dogovor je da nijedno dijete ni nastavnik neće ući u školu dok ne bute potpuno renovirana, jedino tako ih možemo natjerati da nešto urade – rekao je Stanivuković.

Direktor škole Duško Petrović, kaže da mu nije jasno zašto se roditelji sada bune kad su radovi počeli.

– Radovi su počeli, izvođač je stigo, nije mi jasno zašto se bune. Nije istna da su radnici stigli tek poslije bojkota, oni su prvo tovarili prozore pa putovali, zato nisu bili tu odmah u sedam – rekao je Petrović

Kaže da bi posao sa prozorima biti gotovo do petak, a za kompletnu sanaciju nije mogo prognozirati kada će biti gotova, jer je, kaže, škola velika.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI