Restart Srpska izlazi sa kandidatima na izbore?

Udruženje ReStart Srpska nastupiće na oktobarskim opštim izborima, a njihov glavni cilj biće usmjeren na ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“O pomenutoj opciji se ozbiljno razgovara i odluka da ReStart i zvanično uđe u izbornu trku je i više nego izvjesna. Koliko sam upoznat, blok čiji će dio biti i ovo udruženje, neće isticati individualne kandidature, za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, niti će istaći liste za bh. nivo. Sav svoj kapacitet će usmjeriti ka obezbjeđivanju parlamentarnog statusa, i ulaska nekoliko poslanika sa te liste u Narodnu skupštinu RS ” ističe za SrpskaCafe odlično obavješteni izvor.

Lider pokreta Stefan Blagić nije ni potvrdio ni demantovao naša saznanja, ali je priznao da se o učešću na oktobarskim izborima ozbiljno razmišlja.

“Ukoliko članovi ReStarta i građani Srpske budu insistirali i nastavili vršiti protisak na nas, koji već duži period postoji, da izađemo na izbore, tako nešto ćemo i uraditi, jer interes građana uvijek mora da bude na prvom mjestu. Trenutno vam mogu potvrditi da se o toj opciji ozbiljno razmišlja i da će javnost biti obavještena čim donesemo konačnu odluku ” kaže Blagić.

On je dodao da ljudi iz ovog udruženja dolaze iz naroda i da i sami razumiju narodni gnijev na političke partije, bilo da je riječ o vladajućim ili opozicionim.

“I sami smo žrtve partokratskog modela kakav je uspostavljen u Srpskoj a protiv koga se ne bori niti jedna partija iz dva najveća politička bloka kod nas. Ono što smo shvatili jeste da jedino političkim organizovanjem možemo popraviti situaciju ” ističe Blagić.

 

Izvor: SrpskaCafe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: