Političko prepucavanje preko disfunkcionalnih porodica, djece, Centra za socijalni rad

Institucija koja na prvom mjestu treba da se bori za djecu, porodice, za najugroženije slučajeve, postala je “banka” za političko prepucavanje. Centar za socijalni rad koji iza sebe ima niz medijskih afera, krivičnih prijava protiv zaposlenih radnika, sapunice sa izborom direktora, sveden je na političku volju ili nevolju političkih partija.

U atmosferi medijskog linča, konstantnog prepucavanja “kome pripada” Centar za socijalni rad, prosto je nemoguće da normalno funkcioniše, a u tom centru se odlučuje o sudbini djece disfunkcionalnih ili porodica koje su u problemima.

Izbor prvog čovjeka, odnosno najodgovornije osobe u Centru za socijalni rad nikako da se završi. U tom vakumu i “neizvjesnosti” trpe štićenici, a prema najavama banjalučkih političkih mešetara tek počinje borba za direktorsko mjesto.

Konkurs za direktora CSR-a, koji je otvoren 23. marta, a produžen je do 10. aprila.

“Znate cijelu genezu priče o promjeni na čelu Centra za socijalni rad. Nadamo se da ćemo konačno dobiti kvalitetnog kandidata i nemam favorita. Vidjećemo ko će se javiti na konkurs čiji su uslovi rigorozni i prilično su ograničene mogućnosti za samu prijavu”, rekao  je Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke.

Od kada je konkurs otvoren spekuliše se o tome koja partija će da imenuje direktora, koja partija će da “upravlja” Centrom za socijalni rad. Kako pišu Nezavisne novine DNS bi mogao dobiti natrag mjesto direktora Centra za socijalni rad, koje je izgubio zbog odlaska tri odbornika iz ove stranke. Naravno sve to uz mnogo političko preletačke matematičko interesne jednačine u kojoj se spominju poznata i nepoznata imena banjalučke opozicije i dojučerašnjih predsjedničkjih kandidata.

Na konkurs za direktora Centra za socijalni rad dosad su se javila dva kandidata.

Trenutno je Dalila Bojić-Rold, kadar DNS-a, još na mjestu vršioca dužnosti u toj javnoj ustanovi.

Prijavili su se Irena Joldžić, koja radi u Tržišnoj inspekciji u Gradskoj upravi, i Vladimir Golubić, koji je zasposlen u CSR-u.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, Joldžićeva je rođena sestra Natalije Trivić, načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: