Reakcija iz Novog Sada/Kada ne mogu zaposleni u Upravi grada može BLMojGrad

Nakon što smo objavili tekst Grad Banjaluka u projektu prekrajanja istorije srpskog naroda u Skadru! reagovali su iz Novog Sada, Exit fondacije, jednog od nosilaca projekta Creative History Balkans Tour u kojem učestvuje i Grad Banjaluka.

Iz Exit centra su nam se zahvalili na ukazivanju na istorijske nelogičnosti u tekstu koji opisuje tvrđavu Skadar na Bojani. Brzo su reagovali i u tekst unijeli osnovne informacije, bar kada je u pitanju legenda i poema “Zidanje Skadra”.

Obilježeni tekst je unešen nakon pisanja portala BLMojGrad

Iz Exit centra napominju da se izvinjavaju i Gradu Banjaluka zbog propusta koji su našom intervencijom uklonjeni. Zanimljivo je da niko od službenika Uprave grada Banjaluka zadužen za ovaj projekat nije reagovao. Moguća su dva razloga, ili se nisu informisali ili nikada nisu čuli za poemu “Zidanje Skadra”.


Tvrđava Kastel u sklopu ovog projekta “Četiri tvrđave, četiri grada, jedan obilazak” lijepo je predstavljena. Kompletan teks na engleskom jeziku i video prilog o Kastelu, možete pogledati ovdje:  https://www.creativehistorybalkans.com/banja-luka-kastel-fortress/

Grad Banjaluka u projektu prekrajanja istorije srpskog naroda u Skadru!

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI