Radojičić se ogradio od Ilićevog mišljenja o hidrocentrali, ali ne i od njene gradnje

Stav Draška Ilića, u vezi gradnje HE „Krupa niska“, je njegov lični stav, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. On se ovim osvrnuo izjavu člana Gradskog odbora SNSD-a Draška Ilića koji je prije nekoliko dana rekao da lično nema ništa protiv gradnje spomenute hidroelektrane.

– I on ima pravo na mišljenje. Ali, Gradski odbor SNSD-a nije zasjedao, niti je uopšte razmatrao pitanje gradnje novih hidroelektrana na Vrbasu. O tome se nije izjasnila ni Gradska uprava koja nema nikakav zvanični zahtjev niti prijedlog u vezi gradnje HE Krupa niska – rekao je danas Radojičić u izjavi za Elta televiziju.

Prvi čovjek Banjaluke je dodao da nema zvanične informacije o izgrdanji.

– Ni od jednog organa nismo informisani zvanično o gradnji pomenute hidroelektrane. Moram podsjetiti da koncesiju za igradnju hidroelektrana daje republička vlast, dakle republički nivo,a Grad bi mogao dati određeno mišljenje. Ali nikakvih konkretno informacija, osim onoga što se dešava po medijima mi zvanično, nemamo, niti smo konsultovani. Čak ne znam ni u kojoj je trenutno fazi taj projekat i da li je napravljena nekakva studija ili ne – naglasio je banjalučki gradonačelnik.

Na pitanje, kakav je njegov privatni stav o projektu gradnje HE “Krupa niska”, on je rekao da postoje argumenti za i protiv – za obje strane.

– Ekolozi, kao i svi oni koji vole prirodu i rijeku Vrbas su naravno zabrinuti za još jednu hidroakumulaciju ma kolika ona bila, a s druge strane Banjaluka i zapadni dio Republike Srpske imaju ozbiljan problem snabdjevanja električnom energijom, jer na ovom prostoru gdje živi najviše stanovnika ima samo jedna HE, i ovaj dio RS ima potrebe za dodatnim energetskim objektima. Dalo bi se u ovom slučaju zatražiti jednu ozbiljnu studiju – dodao je Radojičić.

Izvor: Srpskacafe

SNSD-ovac i biznismen Draško Ilić zagovara gradnju hidrocentrale na Vrbasu !!!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: