Radojičić o smjeni Kurtinovićke i imenovanju Dorićke

Gradonačelnik Igor Radojičić prokomentarisao je danas izbor novog v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje, zbog čega proteklih dana saopštenjima “ratuju” dvije socijalističke partije.

Kadar SP Jelenu Kurtinović zamijenila je Andrea Dorić, iz Socijalističke partije Srpske.

Kurtinovićevoj je mandat istekao u junu i dva puta joj je produžen mandat kao vršiocu dužnosti, kaže Radojičić.

– Unutar skupštinske većine nema dogovora o raspisivanju konkursa u toku ovog mandata i to je ostavljeno narednom mandatu. U toj situaciji, gradonačelnik ima “veselu” ulogu da imenuje v.d. Gospođi Kurtinović je dva puta produžen mandat kao v.d. oko čega takođe nije bilo saglasnosti političkih partija i imenovana je druga osoba iz druge političke partije – rekao je on.

Sve što se sada dešava, poručuje, razna saopštenja i stavovi, posljedica su raskola u proteklim mjesecima u Socijalističkoj partiji i vrlo teške, beskompromisne borbe dvije socijalističke partije na svakom frontu, gdje je ovo samo jedno od pitanja.

– Mi pokušavamo u “Vidovdanskoj koaliciji” održati sve partije, nadam se da će i dalje ostati tu jer smo dobro radili proteklih godina i da ovo jedno kadrovsko pitanje neće baciti u vodu sve što smo radili i što možemo raditi u narednim godinama – izjavio je Radojičić u pauzi zasjedanja.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: