Radnice nezainteresovane za besplatne preglede

Mjesec oktobar je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, te tako Tvornica obuće Bema ima izuzetnu saradnju sa udruženjem „Iskra“ za sve  radnice iz Banjaluke organizovan je besplatan pregled.

Tim povodom se oglasio Marinko Umičević tehnički direktor Beme

Moram da kažem da sam razočaran nezaintresovanošću radnih koleginica kojima sam obezbjedio besplatan pregled. Omogućio sam im da odu za vrijeme radnog vremena na Paprikovac kako bi se pregledale, ali je od 807 žena otislo samo 120. To govori o nama koliko smo neodgovorni prema sebi, porodici pa i firmi.

Od tih žena koje su otišle, kod dvije je bio loš nalaz, ali će ranim otkrivanjem uspjeti da spase svoje živote.

Na ovakve preglede šaljemo radnice svake dvije godine, te je tokom prijašnjih pregleda kod naše dvije radnice otkriven tumor, odstranjena im je dojka, te su se nakon nekog vremena vratile poslu. Hvala Bogu da je bilo na vrijeme, te apelujem na sve žene da vode računa i iskoriste pogodnosti koje im pruža ovaj mjesec kako poslije ne bi bilo kasno.

Zahvaljujem se udruženju „Iskra“ , neka je laka crna zemlja našoj drugarici Azri Ikalović koja je to sve pokrenula i spasila mnoge živote. Mi iz Tvornice obuće Bema, a posebno ja, smo joj mnogo zahvalni.

Zato , drage žene, radne koleginice, vodimo računa o sebi, jedan je život koji je tako lijep ako si zdrav.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: