Brojne aktivnosti za penzionere

Odnedavno, banjalučki penzioneri imaju mogućnost za razne društvene aktivnosti, kroz program „Zdravo starenje“, koji finansira Grad Banja Luka, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, tokom današnje posjete gradskoj organizaciji Udruženja penzionera.

Tokom posjete, Radojičić je naglasio da Grad kroz program „Banja Luka ljudskog lica“ sprovodi nekoliko velikih projekata u koje je uključena i najstarija populacija.

Pored sufinansiranja programskih aktivnosti udruženja, ove godine smo saradanju proširili nizom novih programa koji se odnose na osobe treće životne dobi. Jedan od projekata je „Zdravo starenje“ gdje imamo masovan odziv penzionera u svim mjesnim zajednicama. Drugi veliki program je „Za tvoje dobro“ gdje imamo besplatne preventivne zdravstvene preglede, a u taj program je uključen i dio penzionera do 70 godina starosti – rekao je gradonačelnik.

On je napomenuo da je osnovni cilj ovih aktivnosti da se starija lica ne osjećaju usamljeno i izolovano od društva, već da im se omogući druženje i kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena.

Razgovarali smo i o korištenju društvenih prostora u mjesnim zajednicama. Gdje god imamo prostor za društvene aktivnosti, bilo da je ranije izgrađen ili je nov, taj prostor je na raspolaganju i gradskom Udruženju penzionera – kazao je Radojičić.
Predsjednik Udruženja penzionera grada Banje Luke, Nikola Gojković, izrazio je zadovoljstvo dosadanjom saradnjom sa Gradskom upravom.

– Dobra saradnja sa Gradskom upravom može proizvesti niz dobrih stvari za penzionere, od druženja, prostrorija, izleta i slično, što je od velikog značaja za oko 42.000 banjalučkih penzionera – izjavio je Gojković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: