Računarska oprema za školu u Kolima poklon Nestro grupacije

Predstavnici Savjeta mladih specijalista Nestro grupacije uručili direktorici Osnovne škole “Petar Kočić” Dubravki Bosančić 14 računarskih kompleta sa instaliranim softwerskim sistemima (Windows i Microsoft Office).

Direktorica škole zahvalila se na donaciji i istakla veliki značaj donirane računarske opreme namjenjene za teorijske i praktične edukativne procese u centralnoj školi u Kolima kao i podrucne škole u Stričićima. „Računarska oprema uvijek je dobrodošla kako zbog informatičkih kabineta u školi, tako i zbog sve aktuelnije potrebe za on-line nastavom, rekla je Bosančić i navela da su računari najbolji novogodišnji poklon školi.

„Naša je želja da učenici unaprijede teorijski stečeno znanje kroz konkretnu praksu, primjenu znanja kroz konkretne programe, te da steknu korisno upotrebno znanje. U tom smislu, siguran sam da će donirana oprema unaprijediti rad na računarima i informatičko znanje učenika te im omogućiti da na ovom polju dosegnu svoje pune potencijale”, rekao je tokom primopredaje računara Kiril Muratov predsjednik Savjeta mladih specijalista.

On je dodao da je krajem prethodne sedmice izvršena i primopredaja 15 računarskih kompleta Osnovnoj skoli ,,Sveti Sava” u Cmjelovu kod Bijeljine.

Donacije se vrše u skladu sa svim preventivnim mjerama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo, a predstavljaju nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije i njenu podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: