Pali na fiskalnim malverzacijama, ugostitelji imali “svoje” fiskalne kase?

U okviru policijske akcije „Fiskalne kase“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv 32 osobe, osumnjičene da su počinile 43 krivična djela, a koja se odnose na malverzacija sa fiskalnim kasama, potvrđeno je za Srpskainfo.
Prema našim sazanjima, postoje dvije grupe osumnjičenih u ovom predmetu.

– Jedna grupa je osumnjičena da je napravila i razvijala softverski sistem za varanje prilikom izdavanja fiskalnih računa, a druga grupa su vlasnici ugostiteljskih i drugih objekata koji su koristili te programe i na taj način oštetili državu za veliki iznos – otrkiva izvor Srpskainfo.

On je pojasnio da ova policijska akcija traje skoro šest mjeseci i da su prikupljeni brojni dokazi u ovom predmetu.
– Izvještaji su protiv osumnjičenih podneseni još ranije, ali sa jutrošnjim pretresima su prikupljani dodatni dokazi protiv njih – otkriva naš sagovornik.

U policijskoj akciji „Fiskalne kase“ učestvovalo je više od 150 policajaca, koji su danas od ranih časova pretresali neke od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Banjaluci i Prijedoru.

Kako Srpskainfo saznaje, u sklopu ove akcije pretreseni su: „Kset“, „Cinecitta“, „Mala stanica“, „Mala stanica merkator“, „Mactire pub”, „Kod Brke“, „Kazamat“, „Casamassima“, „Streamline“, „Vienna“, „Olivia“, „Lukijan“, „Vila Vrbas“, „Bizarre“, „Jova bar“, pekara „Malta By Miscela“, „Kafeterija 5“, „Bonafides“, „Milky onassis“, „Plan B“, „Voulez Vous“ (Prijedor), „MCB pivnica“, „San Trope“, „Sebastijan“, „Alegro“, „Scorpion“.

Vlasnik nekoliko pomenutih lokala, Dalibor Šajić, potvrdio je za Srpskainfo da policija pretresa njegove objekte, ali da ne zna o čemu se tačno radi.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su danas pretreseno ukupno 32 lokacije na području Banjaluke i jedna u Prijedoru.

– Uhapšeni se terete da su počinili krivična djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koje se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama – pojasnila je Miljanovićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: