Puštena u funkciju dionica Ulice Kralja Aleksandra na Petićevcu

Novoizgrađena dionica duga 900 metara u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića na Petrićevcu, vrijedna dva miliona KM, puštena je u funkciju.

Ova moderna saobraćajnica je ukupne dužine 1,2 kilometra, a ostalih 300 metara je planirano da se završi do proljeća.

Na prvih 900 metara je izgrađena kompletna infrastruktura i postavljen asfalt.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je obišao novoizgrađenu dionicu, susreo se i sa mještanima ovog dijela grada, koji su povodom Pravoslavne nove godine i realizacije projekata u ovoj MZ organizovali druženje.

Radojičić je istakao da je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koji su započeti u 2019.godini.

“Praktično možemo govoriti o novoj saobraćajnici, jer je urađen vodovod, oborinske i fekalne kanalizacije, izmještanje javne rasvjete, obostrani trotoari, dva autobuska stajališta. Završena je većina dionice i odlučili smo da je pustimo u saobraćaj, a ostalo ćemo završiti čim vremenski uslovi to dozvole”, rekao je Radojičić.

“Nastavak realizacije značajnih projekata”

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je na novoizgrađenoj dionici u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u naselju Petrićevac urađena kompletna infrastruktura i postavljen asfalt, te da je za realizaciju ovog projekta izdvojeno više od dva miliona KM.

“Nastavljamo sa realizacijom značajnih infrastrukturnih projekata u Banjaluci. Ulica je u dužini od 900 metara i ovo je jedan od najvećih projekta koje smo počeli u prošloj godini”, rekao je Radojičić novinarima nakon što je posjetio ovu ulicu.

Radojičić je naveo da dio ulice još nije završen, ali da bi posao mogao biti brzo okončan, ukoliko vremenske prilike budu povoljne.

“Petrićevac je veoma naseljeno područje i ovdje smo mnogo radili u posljednjih nekoliko godina. Podsjetiću da trenutno gradimo novu ambulantu, vrtić i objekat mjesne zajednice Petrićevac”, naveo je Radojičić.

Govoreći o kvalitetu vazduha u Banjaluci, Radojičić je rekao da je on u prvoj kategoriji i da je neprimjereno poređenje sa gradovima koji imaju problem sa zagađenošću.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je prioritet razvoj infrasturkture u prigradskim naseljima, što je od izuzetnog značaja za mještane.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI