PU Banjaluka održala vanrednu pres konferenciju u slučaju prijava o vozilima koja presreću djecu

Policijska uprava Banjaluka održala je danas vanrednu pres konferenciju u slučaju prijava o vozilima koja presreću djecu u pojedinim banjalučkim naseljima.
Policija ističe da je zaprimljeno nekoliko dojava, ali da su utvrdili da nema elemenata krivičnog djela.

Dojave su bile na području Obilićeva, Česme i Lazareva.

– Policijska uprava zaprimila je više prijava, različita su vozila u opisu, navodno se nudi novac, sendviči, prevoz. U svakoj prijavi smo pristupili maksimalno ozbiljno, svaka se prijava detaljno provjerava. Sada nema indikacija da se radi o bilo kakvom krivičnom djelu- izjavio je Siniša Kojdić, načelnik za krvne delikte u PU Banjaluka.
Identifikovana su 2 vozila i 2 vozača, a identifikovano je i vozilo iz jučerašnje prijave u naselju Česme.

Kojdić je objasnio, dijete je pretrčavalo ulicu mimo pješačkog prelaza, kada je vožač nešto dobacio iz automobila što je kod djeteta izazvalo strah.

– Riječ je o ženi koja poznaje djevojčicine roditelje. Neko od građana je primijetio i slučaj je prijavljen policiji – rečeno je na pres konferenciji.

-Obavili smo razgovor i sa dječakom iz Česme koji je doslovce rekao da je potrčao u tržni centar kako bi pobjegao, jer je vidio crni “golf”. U prijavi nije bio crn, već bijeli ”golf” i tu je došlo do greške u komunikaciji. Djeca i građani su uznemireni i to je onda reakcije na to – dodao je Kojdić.

Pozvao je građane da nastave da prijavljuju svaki sumnjivi slučaj, ali je apelovao da se ne diže panika tamo gdje joj nema mjesta.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI