Prva banjalučka Šurijada, takmičenje u jedenju ljutih paprika

Šurijada, prvo banjalučko takmičenje u jedenju ljutih paprika, biće održano u nedelju 27. septembra u Kodiak Burger&Steak baru.

Dođagaj je, po uzoru na slične manifestacije u svijetu, zamišljen kao cjelodnevni, a u okviru prve Šurijade posjetioci će biti u prilici da isprate takmičenje u jedenju ekstremno ljutih paprika, među kojima su Scorpion Moruga, Ghost Pepper, Habanero, Fatali Yellow, te po Ginisovoj knjizi rekorda najljuća paprika na planeti – Carolina Reaper.

Pored takmičenja, biće organizovano i predstavljanje ljutih proizvoda domaćih craft proizvođača Chili Pop’s, Chilli Route 666, Đed Niko i ostalih, a očekuje nas i promocija ljutih burgera Karolinin osmijeh i Karolinin poljubac.

Prijave takmičara i nagrade

Prijave takmičara moguće su direktno u restoranu Kodiak, u koncept baru Igra Mečka, te putem mejla [email protected], do petka 25. septembra. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, broj takmičara ograničen je na 10, a prijava i učešće su besplatni. Pravo na učešće imaju samo punoljetne osobe.

Za finaliste, odnosno najhrabrije Šuriore, obezbijeđen je bogat nagradni fond, poput bonova za konzumaciju u restoranu Kodiak, setova ljutih sosova, vina i craft piva prijatelja manifestacije.

Šurijadu organizuju food blog BurgerMania.rs i restoran Kodiak, uz podršku prijatelja i sponzora. Početak je u 12 sati.

Šurijada 2020: Dodatne informacije

Na prvoj banjalučkoj Šurijadi, takmičari će se hrabro suočiti sa sljedećim vrstama paprika, poredanim po Scoville skali ljutine (SHU):

Jalapeno Jalafuego (10.000 SHU)
Lemon Drop (32.000 SHU)
Lantern (100.000 SHU)
Habanero Red (200.000 SHU)
Habanero Choko (300.000 SHU)
Fatali Yellow (400.000 SHU)
Ghost Pepper (1.000.000 SHU)
Scorpion Moruga (1.200.000 SHU)
Carolina Reaper (2.200.000 SHU)

Jede se jedna po jedna paprika, sa kraćim pauzama između svake. Takmičarima će biti obezbijeđeno mlijeko za “gašenje vatre” u slučaju odustajanja. U slučaju da više takmičara stigne do zadnje paprike, finalisti će dobiti po veliku blagu Roga papriku, i prvi koji je pojede je pobjednik.

Vidimo se u Kodiak Burger&Steak baru u nedelju 27. septembra!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: