Promocija novog singla “Sugar Baby” i unplugged koncert benda ALEXANDRIA

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 20.februara (ponedjeljak) 2023. godine u 20.00 časova održaće se promocija novog singla “Sugar Baby” i spota za ovu numeru, kao i
unplugged koncert banjalučkog benda ALEXANDRIA.
Članove ovog sastava čine: Tibor Tišma – gitara i vokal, Alen Tarabić – bas gitara, Kerim Kobilj – solo gitara i Denis Selimović – bubanj.

Besplatne pozivnice za ovaj događaj mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora,svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

„Novi E.P. pod imenom “Đavolja Varoš” je produkt pisanja i testa vremena. Jedna stvar koja jeste luksuz je vrijeme koje, konkretno u ovoj konotaciji znači da dozvoljava pjesmama da “sjede” i “čekaju” te da im se vratim nazad nakon nekog vremena i pogledam ih kroz drugačiju prizmu sa drugačijim stavom što jako često izuzetno pomaže i dozvoljava jedan eklektičan pristup prilikom pisanja i spremanja novog materijala, što zapravo i jeste možda najbolji način da se opiše “Đavolja Varoš”. Novi E.P. je poprilčno eklektičan materijal što i prvi singl pokazuje. “Sugar Baby” je osvrt na retro ideju, te se nadam da će publika i slušaoci imati utisak da su pjesma a i spot iz 50-ih godina prošlog vijeka.
E.P. “Đavolja Varoš” je sniman u Pavaroti studiju Mostar sa producentom Đanijem Pervanom i svi zajedno možemo da kažemo da je iza nas jedno izuzetno pozitivno i kreativno iskustvo.
Spot je snimljen po uzoru na velikane iz 50-ih i 60-ih gdje su bendovi poput „The Animals“, „The Beatles“ i mnogi, mnogi drugi radili spotove u studiju tako da sam na najpraktičniji način mogao doći do sličnosti sa tom tematikom.
Ulogu voditelja je graciozno odigrao Saša Rogić Roga nas omiljeni naturčik glumac koji je već imao glavnu ulogu u spotu za pjesmu „Vrzino Kolo“ i od srca smo mu zahvalni što je pristao da bude dio ove naše ideje.
Iza kamere bio Indir Merdanović koji je radio i montažu i koji je u potpunosti shvatio šta sam zamislio i fantastično tu ideju uspio da prenese na ekran. Veliku pomoć smo dobili od ljudi uz ELTA televizije od kojih smo dobili na korištenje studio i rekvizite i naravno za tu pomoć im mnogo hval“. Tibor Tišma, frontmen benda

ALEXANDRIA je svoj prvi album, „Aktivni Radio Materijal“ u izdanju RTRS-a izdala 2012. godine, a od tada albumi „Pro Bono“, E.P. 2170, E.P. Vrzino Kolo su izašli u izdanju „LampShade izdavačke“ kuće.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: