Projekat „Kultura u predgrađu“ se uspješno privodi kraju

projekat „Kultura u predgrađu“ Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke realizovan od novembra 2018. godine u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementiran od strane Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uspješno privodi kraju.  Odigrane su tri predstave za djecu u Potkozarju, Krupi na Vrbasu i Kolima, a poslednja predstava biće izvedena u Dragočaju u četvrtak, 18. aprila 2019. godine sa početkom u 10h u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banjaluke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja. Učenje djece o važnosti odlaska u kulturne ustanove i sticanje pozitivnih navika u ranom djetinjstvu koje se prenose na kasniju dob.

Učenje djece bontonu tj. lijepom ponašanju u kulturnim institucijama i edukacija djece o zdravom stilu života koji za temelj ima kulturu, sport i zdravu ishranu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: