Mikrofin donirao opremu srednjoj Tehnološkoj školi

Tehnološka škola u Banjoj Luci je osnovana 1959. godine. Danas ovu školu pohađa 800 učenika, od čega se ukupno 227 učenika, raspoređenih u 9 odjeljenja, školuje za zanimanje ženski i muški frizer. Praktična nastava se održava u 4 školska salona, koji su smješteni u pomoćne objekte, izvan glavne školske zgrade. Cilj praktične nastave je ospodobljavanje učenika za samostalan rad u frizerskoj struci.


„Kabineti za praktičnu nastavu, odnosno školski saloni, su oskudno opremljeni, a oprema nam je bila u dosta lošem stanju. Alati, makazice, mašinice, sušila za kosu – sve je to već odavno dotrajalo. U ovim kabinetima učenici kroz individualni i grupni rad uče sve o njezi kose i osposobljavaju se za praktičnu primjenu znanja, tako da je veoma važno da budu motivisani i da im podstaknemo želju za učenjem i usvajanjem novih vještina“, izjavila je Ksenija Tica, nastavnik praktične nastave.

Nastavnici praktične nastave su osposobljeni za primjenu odgovarajućih nastavnih metoda i oblika rada sa učenicima, ali u nedostatku osnovnog materijala i neophodne opreme, njihov rad je otežan, a efikasno izvođenje nastave je onemogućeno. Kako bi pomogao da se saloni za izvođenje praktične nastave što bolje opreme, Mikrofin je Tehnološkoj školi donirao opremu u vrijednosti od 2.100 KM.

„Aktiv nastavnika praktične nastave obratio nam se s molbom za pomoć u vidu opremanja školskih salona neophodnim alatima za izvođenje nastave i vrlo rado smo se odazvali. Mikrofin je u svom radu usmjeren na preduzetnike, tako da ovaj školski smjer, koji obrazuje buduće preduzetnike i osposobljava ih da se već po završeku škole osamostale, smatramo izuzetno važnim za zdravlje domaće privrede“, izjavio je Boris Todić, šef banjalučke filijale Mikrofina.

 

Direktor škole, aktiv nastavnika i učenici su se zahvalili za vrijednu donaciju, uputivši apel drugim banjalučkim kompanijama da pomognu srednjim školama kroz doniranje nastavnih sredstava, opremanje kabineta i omogućavanje prakse za srednjoškolce.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI