Program 53. „Kočićevog zbora“

Organizacioni odbor 53. Kočićevog zbora, utvrdio je danas program ove tradicionalne manifestacije, koja će biti održana u periodu od 20. do 26. avgusta. I ove godine, organizaciju ove manifestacije u potpunosti su preuzele gradske vlasti.

Prema programu, ova manifestacija će svečano biti otvorena u ponedjeljak, 20. avgusta u 20 časova u Parku „Petar Kočić“, gdje će biti otvorena i izložba pripovjedaka Petra Kočića u stripu pod nazivom „Stripovjetke“. Istog dana, u Kampusu biće otvorena likovna kolonija.

Idućeg dana, 21. avgusta, u Parku „Petar Kočić“ nastupiće studenti iz Banje Luke, Bijeljine i Istočnog Sarajeva u okviru „večeri besjedništva“.

U okviru programa predviđenog za najmlađe, u srijedu, 22. avgusta, biće organizovana radionica veza za djecu sa veziljom Svjetlanom Marković, a istog dana u Parku „Petar Kočić“ predstaviće se naši mladi pisci.

Tradicionalno, program će biti održan i u Beogradu, i to 23. avgusta, kada će biti položeni vijenci na Kočićevom grobu u Aleji velikana u Beogradu i cvijeće na spomenik u Čuburskom parku. Istog dana, u organizaciji Udruženja književnika Srbije biće održano i književno veče, na kojem će ugledni srpski pisci govoriti o djelima našeg velikana.

Istovremeno, 23. avgusta u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske biće održana radionica stripa za djecu, dok će u Parku „Petar Kočić“ biti priređeno veče satire.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI