Predstavu “Rokenrol šou” pogledalo preko 2.000 gledalaca

Predstava „Rokenrol šou“ u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) zabilježila je u posljednjoj seriji igranja u junu 2.000 gledalaoca koji je nagrađen knjigom “Stripovijetke” u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Takođe, nagrađen je i 2024 gledalac i time se BSP pridružilo simboličnoj podršci kandidaturi grada Banjaluka za prestonicu kulture 2024. godine. Predstava je prvo izvođenje imala 19. februara ove godine, a kultni tekst Ričarda O'Brajana adaptirao je i režirao Aлeksandar Pejaković, dok je songove prepjevala Milica Piletić.

Glumačku ekipu čine Katarina Bradonjić, Rajko Marčeta, Rok Radiša, Željko Kasap, Tijana Jovanović, Aco Romanić, Teodora Radivojević, Vladana Savić i Siniša Javorac Badi.

– Ulogu publike “stručna javnost” nažalost, uvijek doživlja ekstremno, ili smatra da je nekompetenta da sudi o kvalitetu, ili ide u takvu krajnost da je broj prodatih ulaznica jedino mjerilo vrijednosti. Prvu tezu podržavao je i sam Platon, ali on nije volio pozorište svog doba, jer je ono izvođeno za mase, a on nikako nije prihvatao, da kako on to kaže “rulja odlučuje”. Ja sam mnogo bliži onome što je Aristotel savjetovao, a to je da otprilike da ako publika “doživi katarzu” oplemenjuje i sebe i društvo. A da bi mogla da bude dio te razmjene energije, onda prije svega mora da prisustvuje pozorišnim događajima. U tom smislu i ja se nadam da ćemo i dalje u publici imati više onih koji naš rad cijene i smatraju ga bitnim – rekao je Pejaković.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: