Prodaju kuće zbog odlaska u inostranstvo! U Rosuljama za 79 hiljada KM

“Hitna prodaja radi odlaska u inostranstvo”, stoji u oglasu u kome Banjalučanin za samo 79 000 maraka nudi kompletno namještenu i useljivu kuću na sprat, udaljenu od strogog centra grada nešto više od tri kilometra.

Ovaj stambeni objekat se nalazi u naselju Rosulje i ima garažu od 15 kvadrata, te natkriveni parking za dva automobila.

– Plac ukupne kvadrature sa kućom je 127 kvadrata. Struja, voda, kanalizacija, telefon, kablovska, optički internet, nov klima uređaj… Vlasnik 1/1 gruntovno i katastarski, bez tereta, građevinska dozvola. Oba sprata kuće su komplet namještena sa stvarima – navodi prodavac.


On ističe da ozbiljnim mušterijama može da pošalje papire kuće na uvid, te poručuje da mu se jave isključivo osobe koje imaju novac da kupe kuću.

– Samo ozbiljne mušterije, napominjem. Može kupovina putem hipoteke. Ekstra cijena za prvu mušteriju, ugovor isti dan kod notara – napominje ovaj Banjalučanin.

Iako ne navodi tačne razloge zbog kojih ide u inostranstvo, sve se neodoljivo uklapa u sumornu statistiku da je Republiku Srpsku i BiH samo od 2013. godine do danas u potrazi za boljim životom i perspektivom napustilo cirka 160 000 ljudi od kojih prednjače oni starosne dobi između 20 i 40 godina.

Najviše se „trbuhom za kruhom“ i zahvaljujući radnim dozvolama i rođačkim vezama odlazi u Sloveniju, koja je „baza za dalje”, te u Austriju i Njemačku, a ovdašnjim ljudima nije strana ni trajna selidba u Srbiju (dvojno državljanstvo), skandinavske zemlje, SAD i Australiju.

Prema podacima vodećih svjetskih finansijskih organizacija, koji ažurno prate stanje u BiH, stopa emigracije u ovoj zemlji, u odnosu na broj stanovnika, iznosi alarmantnih 44,5 odsto.

Izvor: Srpskacafe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI