Podignuta optužnica! Psi izgrizli čitavu porodicu, otac preminuo

Protiv Slobodanke Bojanić (51) iz Banjaluke podignuta je optužnica zbog sumnje da je mimo zakona držala dva opasna psa „Azijata“ koji su 5. avusta prošle godine usmrtili Mlađena Radakovića.
U optužnici je detaljano opisan horor koji su preživjeli stanari Žarka Zgonjanina.

Prema optužnici Banjalučkog tužilaštva se navodi da Bojanovićeva nije obezbijedila uslove i mjere potrebne za bezbjedno držanje opasnih pasa i da je bila svjesna da njihovim držanjem suprotno odredbama, psi mogu da napadnu ljude i druge pse.

– Bojanićeva je tog dana otvorila vrata boksa u kom su se nalazili psi i pustila ih da izađu, da bi u tom trenutku oba psa izašla iz boksa, bez nadzora i zaštitne korpe na njušci. Nakon toga psi su preskočili dvorišnu ogradu, visine od oko 1,2 metra, a koja je bila preniska za bezbjedno držanje ove pasmine – navodi se u optužnici.

Psi su zatim bez povoda napali M. Z. koja je nastanjena u blizini kuće vlasnika pasa, na način da su joj prišli sa prednje strane, gdje ju je jedan pas ugrizao u predjelu lijeve lopatice, a potom drugi pas počeo da grize za isto mjesto.
– Ona je potom počela zvati pomoć i došao je njen suprug. Tada su psi napali njega na način da ga je jedan pas ugrizao za desnu šaku i podlakticu, a potom i u predjelu nadlaktice lijeve ruke, gdje mu je tom prilikom pas iskidao mišić – precizirano je u optužnici.

Psi su se potom uputili prema kući komšija, gdje su na ulici napali M. R. i njenog sina na način da su ničim izazvani počeli da ih grizu po tijelu.

– Tada je iz kuće izašao njen muž Mlađen Radaković sa namjerom da odbrani suprugu i sina od napada pasa, gdje su ga oba psa napala i grizla u predjelu vrata, lijevog ramena, desne podlaktice, grudnog koša i desnog stopala, te na taj način načinili mu višestruke povrede – stoji u optužnici.

Kod oštećenog M. R. usljed velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i usljed ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja je došlo do naglog zatajivanja rada hronično oboljelog srca, usljed čega je umro.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Psi izgrizli čovjeka do smrti

Psi će biti ubijeni!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI