Priprema za nastavu u školskim klupama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su u toku pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali da će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo.

Prema njenim riječima, najvažnije je da organizacija nastave bude najbolji model koji će zadovoljiti i obrazovnu i zdravstvenu komponentu u obrazovanju u uslovima koje nameće virus korona.

“Tražićemo najbolje rješenje u skladu sa onim što bude diktirala epidemiološka situacija. Svakako ćemo do kraja jula definisati jasne smjernice za nastavni proces u novoj školskoj godini, kao i mjere zaštite od virusa korona u obrazovnim ustanovama”, rekla je Trivićeva za “Euroblic”.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom, RTRS i 410 prosvjetnih radnika, u veoma kratkom vremenskom periodu obezbijedilo nesmetano odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa tokom pandemije.

“Nastava na daljinu realizovana je veoma uspješno, na čemu čestitam svim prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima. Dobra strana nastave na daljinu jeste što su stečena nova i korisna iskustva u korištenju svih raspoloživih digitalnih alata, te što je značajno unaprijeđena komunikacija i odnos između učenika i nastavnika”, navela je Trivićeva.

Ona je naglasila da će od naredne školske godine podsticati razvijanje povjerenja i održavanje postignutog nivoa komunikacije između učenika i nastavnika i poslije održavanja redovne nastave u učionicama.

“Ako je učeniku potrebna dodatna podrška i pojašnjenje, nastavnici treba da budu na raspolaganju i poslije redovne nastave”, istakla je Trivićeva.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI