Prijavljeni da su budžet oštetili za četiri miliona KM

Inspektori istražitelji iz Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave Republike Srpske su u 10 mjeseci ove godine podnijeli tužilaštvima ukupno 31 izvještaj protiv firmi i u njima odgovornih lica, a zbog sumnje da su budžet RS oštetili za ukupno 4.011.928 KM.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, najviše izvještaja, njih 28, podneseno je zbog sumnje u utaju poreza i doprinosa, a ostatak za ostala krivična djela.

Tri izvještaja podnesena su Republičkom javnom tužilaštvu – Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, 10 izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, osam bijeljinskom Tužilaštvu, šest Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, tri dobojskom, te jedan prijedorskom.

Posla za inspektore iz Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave Republike Srpske bilo je i po zahtjevu sudova i tužilaštava.

“Oni su od januara do oktobra ove godine, pored podnesenih  izvještaja nadležnim tužilaštvima, radili i brojne druge poslove i zadatke, pa su tako, između ostalog, sproveli brojne radnje po zahtjevima sudova i tužilaštava, uzeli 158 izjava, izvršili 43 analize poslovanja preduzeća itd.”, rečeno je iz Poreske uprave RS.

Posmatrajući uporedne podatke o radu Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove u prvih deset mjeseci protekle i ove godine, može se primijetiti veće angažovanje.

“Tako je za deset mjeseci prošle godine podneseno 26 izvještaja, dok je u ovoj podnesen 31 izvještaj”, kazali su iz Poreske uprave RS.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI