Počinje naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci”

Multidisciplinarni naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci”, sa međunarodnim učešćem, biće otvoren sutra u 11 časova.
Svečanom otvaranju u Narodnom pozorištu Republike Srpske prisustvovaće i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Inače, ovo je vodeći naučno-stručni skup studenata, koji se održava po 15. put i koji mladim istraživačima daje priliku da se upuste u svijet nauke i istraživanja.
Cilj skupa, koji traje do 19. novembra jeste prikazati naučna i stručna dostignuća studenata svih ciklusa studija i mladih istraživača starosti do 30 godina, te mogućnost njihove primjene u praksi, kao i određivanje budućeg pravca istraživanja.
Ovo je ujedno i prilika da se unaprijedi naučno-istraživački rad studenata u zemlji i regionu, promoviše naučni duh akademske zajednice, razmjenjuju mišljenja i sklapaju nova prijateljstva.

– U prethodnih 14 godina ovaj skup okupio je studente iz SAD, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Kine, Turske, Indije, Španije, Slovenije, Francuske, Poljske, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja svijeta – saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Organizator skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvu Republike Srpske jeste Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci, dok je suorganizator Univerzitet u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI