Presuđeno ubici banjalučkog fotografa

Kristina Jovković (32) iz Banjaluke osuđena je na 12 godina zatvora za ubistvo svog momka, Banjalučanina Aleksandra Mujčinovića Akija (44), počinjeno sa 11 uboda nožem u noći između 18. i 19. novembra u kući u banjalučkoj Solunskoj ulici.Presudu je danas izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa predsjednikom Vijeća Panom Gavrićem.Podsjetimo, prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a koju je potvrdio Okružni sud, Jovkovićeva je, nakon ubistva, pokušala da sakrije zločin, pa je dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene Mujčinovićevom krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci.

“Kada sama nije uspjela da sakrije izvršenje krivičnog djela, 20. novembra prošle godine oko podneva, pozvala je svoju majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića”, navedeno je u optužnici.

Ubistvo je, kako je navedeno, počinjeno u noći između 18. i 19. novembra u Solunskoj ulici na broju 73, u kući koju je Mujčinović koristio. Jovkovićeva je, kako stoji u optužnici, momka ubila kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm, i dužine oštrice 18 cm, kojim ga je, kako je navedeno, ubola ukupno 11 puta.Povrede su, kako stoji, prouzrokovale masivno unutrašnje iskrvarenje, te je Mujčinović podlegao ubrzo nakon što je izboden.

“Nakon toga je, u namjeri da sakrije izvršenje krivičnog djela, tijelo oštećenog premjestila u drugu prostoriju, a zatim tijelo djelimično zamotala u PVC vreću, nakon čega je tu prostoriju zaključala”, stoji u optužnici.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: