Od KKI Vrbas, gradonačelniku dres sa brojem 1

Povodom šampionske titule koju su košarkaši Košarkaškog kluba invalida Vrbas osvojili u prvenstvu BiH, gradonačelnik Igor Radojičić je danas upriličio prijem za igrače i rukovodstvo ovog kluba.

Predsjednik KKI Vrbas, Marinko Umičević, zahvalio se  Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći koju klub dobija i istakao da je Banja Luka ukinula gotovo sve arhitektonske barijere i da je u tom poslu među gradovima u Evropi koji su najviše učinili. Umičević je dodao da je klub ove godine osvojio tri od četiri moguća trofeja, te da je Vrbas četiri puta uzastopno osvjio regionalnu NLB ligu i tri puta zaredom prvenstvo BiH.

Kapiten tima Igor Ignjatović, rekao je da je iza kluba još jedna uspješna sezona i da je ove godine samo potvrđen kvalitet koji KKI Vrbas posjeduje. Ignjatović je napomenuo da funkcija kluba nije samo sportska, već i socijalna i humana, jer okuplja sportiste invalide. Ignjatović dodaje da invalidna lica moraju biti potpuno ravnopravni članovi društva i da se sportistima sa invalididtetom moraju omogućiti normalni i ravnopravni uslovi za treniranje.

Gradonačelnik je rekao da Grad Banja Luka pomaže rad ovog kluba i naglasio da je na prijemu razgovarano i o tome da se prilikom gradnje sportske dvorane u nekadašnjem šoping centru vodi računa o pristupu invalidnih lica toj dvorani i mogućnosti da u njoj treniraju i sportisti invalidi.

Po završetku prijema, Umičević je gradonačelniku Igoru Radojičiću uručio dres kluba sa brojem jedan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: