Premijera predstave „Opasne veze“ u Narodnom pozorištu RS

Premijera nove predstave Opasne veze biće izvedena 18. oktobra u 20.00 h na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Narodno pozorište Republike Srpske se pridržava preporuka JZU Instituta za javno zdravstvo u vezi sa održavanjem kulturnih manifestacija, te će distanca između publike biti 1m.

Cijena ulaznice za premijerno izvođenje „Opasnih veza“ iznosi 20 konvertibilnih maraka.

 

O predstavi

O predstavi „Opasne veze“ reditelj Predrag Štrbac napisao je sljedeće: „Opasne veze“, komad Kristofera Hemptona koji je pisac napisao inspirisan novelom Pjera Šoderloa de Lakloa, ubraja se u neoklasična pozorišna dela. Komad koji je napisan pre četrdesetak godina, ali je po svom značaju i veličini istog trenutka postao delo velike svetske pozorišne baštine. Cilj istoimene predstave koju stvaramo u Narodnom pozorištu Republike Srpske jeste da u najboljoj tradiciji ova pozorišna kuća predstavi publici jedno veliko delo svetske dramske književnosti, jednu epohu i, pre svega, jednu veliku priču. Potreba za ovakvim velikim pozorišnim delima ogleda se u kapitalnim, univerzalnim, opšteljudskim i vanvremenim pričama koja one nose sa sobom – pričama koje su potrebne svakom novom naraštaju i koje se bave značajnim i važnim temama ljudske egzistencije. Opravdanost našeg projekta leži, pre svega, u temi „Opasnih veza“, a to je duboka ljudska priča o sukobu ega i egocentrizma, s jedne, i ljubavi, empatije i nesebičnosti s druge strane; priča o potrebi ljudskog bića za drugim ljudima kao i razumevanja drugih; priča o ljubavi i veri u nju.

ULOGE:
Markiza de Mertej ………………………………………………………………. SNjEŽANA MIŠIĆ
Vikont de Valmon …………………………………………………………… VLADIMIR ĐORĐEVIĆ
Madam de Turvel ……………………………………………………………………………………….DANA POLETAN*
Secil de Volanž ……………………………………………………………… MILICA VOKIĆ**
Madam de Volanž ………………………………………………………SMILjANA MARINKOVIĆ
Danseni…………………………………………………………………………….PAVLE PAVIĆ**
Madam de Rozmond ………………………………………………….. VEDRANA MAČKOVIĆ
Azolan ………………………………………………………………………….. ANDRIJA MITIĆ*
Emili …………………………………………………………………………… NATAŠA PERIĆ
Žuli ………………………………………………………………………… BOŽANA KUKILO**
Adel …………………………………………………………………. MILICA DIMITRIJEVIĆ**
Majordom ………………………………………………………… DANILO MILENKOVIĆ*
Dansenijev sekundant ……………………………………………. MLADEN JURIŠIĆ student četvrte godine Glume na Akademiji umjetnosti Banja Luka, u klasi prof. Jelene Trepetove Kostić  student treće godine Glume na Akademiji umjetnosti Banja Luka, u klasi prof. Velimira Blanića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: