Pregled kulturnih događanja u organizaciji Banskog dvora tokom 2023 godine

Povodom završetka po mnogo čemu jedinstvene programske sezone, Banski dvor – Kulturni centar organizovao je novogodišnji prijem za medije na kojem su predstavljeni rezultati i rekapitulacija svih programskih aktivnosti realizovanih u 2023. godini.
Još jednom se zahvaljujemo medijima za uspješnu godinu saradnje i profesionalnog izvještavanja.


– Imajući u vidu činjenicu da je u Banskom dvoru tokom 2023. godine organizovano više od 300 različitih događaja, od čega čak više od dvije stotine raznovrsnih (muzičkih, likovnih, književnih, dramskih i filmskih) programskih sadržaja u vlastitoj produkciji, mogli bismo neskromno zaključiti da iza nas ostaje još jedna rekordna programska sezona ustanove. U ovoj godini su naše tradicionalne festivalske manifestacije internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“ i festival džez muzike “Intime Jazz Fest” doživjeli svoje šesto festivalsko izdanje, te okupili neka od najznačajnijih imena umjetničke i džez muzike današnjice iz Japana, Njemačke, Belgije, Italije i Rusije. U 2023. godini uspješno je organizovana sedma uzastopna sezona ljetnih dešavanja na otvorenoj sceni Art dvorišta Banskog dvora, te nastavljena praksa promocije mladih umjetnika kroz dodjelu Plakete Banskog dvora za najbolje studente banjalučke Akademije umjetnosti. Ponosni smo i na još jednu uspješnu sezonu našeg orkestra „Ban Svetislav Tisa Milosavljević“, te posebno na veličanstven koncert „Veče banjalučkih pijanista“ koji je održan povodom Dana Banskog dvora – rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

Kroz organizaciju visokokvalitetnih kulturnih sadržaja, pokretanje novih scena za kulturne namjene, te kroz koncept koji podržava visoke stvaralačke domete i ucrtava nove produkcijske i organizacione standarde, ponosni smo na činjenicu da je Banski dvor u ovom trenutku etabliran kao regionalno prepoznatljiv kulturni centar, koji svojim kvalitetom i intezitetom rada, na najljepši mogući način, kroz kulturu i umjetnost, doprinosi kulturnoj i globalnoj afirmaciji Banjaluke i Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI